MTV MoneyMakers "Bedankt voor de fijne samenwerking"

Bedankt voor de fijne samenwerking!
Het is een mooie aflevering geworden.
Groetjes het MoneyMakers team!

MTV MoneyMakers

L1 Limburg "Ontzettend veel leuke reacties"

...na de succesvolle uitzending van Goeiemiddag Limburg vorige week hebben wij ontzettend veel leuke reacties gehad van kijkers, collega's en vrienden etc... Hypnose blijft fascinerend voor veel mensen (daar hoor ik bij)...

Bas van Mulken - L1mburg live

Eyeworks Denmark A/S "an enormous help for us"

...I want you to know, that it was an enormous help for us to talk to you and Jan Hendrik about IKWYD...

Dan H. Mogesen - Producer Eyeworks Denmark A/S

De Koepel IJlst "Beslist voor herhaling vatbaar"

Alle mensen die niet in de tent bij de hypnoseshow van Jos Claus zijn geweest, hebben wel wat gemist. Wij wisten zelf ook niet goed wat we moesten verwachten, maar het was een doorslaand succes. Diverse inwoners durfden het aan om op het podium plaats te nemen en zich onder hypnose te laten voeren. Bij de een lukte dit beter als bij de ander, maar er waren een paar bij die verschrikkelijk hard in een Ferrari konden rijden of heerlijk van een citroen konden smullen. Beslist voor een herhaling vatbaar.

De Koepel IJlst

VTM- Ik Weet Wat Je Deed - Publicaties

Ik wil dit best eens proberen

"Koen Wauters hoort liever niet dat dit een controversieel programma is. "Het speelt zich af in een andere sfeer en lijkt soms een beetje beangstigend, maar we willen het te allen tijde tof houden. Daarom steken we ook gewone mensen in het programma. Mensen die ervoor openstaan en leuke dromen koesteren. Daar wordt tijdens de castings hard op gelet. Het mag geen freakshow worden." Zou Wauters zich door Jos onder hypnose laten brengen? "Om je door iemand te laten hypnotiseren, moet je die persoon volledig vertrouwen en nu ik Jos een paar keer bezig zag, is onze band wel gegroeid. Ik geloofde al in hypnose, maar toen Jos 30 man tegelijk hypnotiseerde, verwachtte ik wel dat het bij minstens één iemand zou mislukken. Ik denk dat ik er vatbaar voor ben. Dus ja, ik zou het zeker overwegen." (SVH)

Het Laatste Nieuws - 15 februari 2010

"Opeens ben ik nergens meer zeker van..."

"...De verstomming waarmee fotograaf Guy geslagen is, doet me twijfelen. Is er meer gebeurd dan ik denk?...Net wanneer ik me begin af te vragen of dát misschien het geheim van hypnose is, lukt er opeens toch iets. "Het lijkt wel alsof je 1.000 kilo weegt", zegt Jos. "Je probeert recht te staan, maar het lukt je niet." Ik denk er weer het mijne van, maar deze keer heeft hij gelijk. Ze zijn niet in beweging te krijgen, mijn ledematen. Ik voel me alsof ik me tot aan de nek heb laten ingraven in zand. Wanneer Jos op mijn ogen blaast, word ik 'wakker'. Ik kijk meteen naar fotograaf Guy. "Amai", zegt hij. "Ik was al een believer, maar nu ben ik helemaal overtuigd."

Het Belang van Limburg
zaterdag 10 en zondag 11 april 2010

Tekst: Steven Vancleef / Foto's: Guy Puttemans

TeVeBlad - Hypnoseshow

"...Zelden ging een programma vaker over detong nog voor het op het scherm kwam dan Ik Weet Wat je Deed, de hupnoseshow van vtm. Elke week laat één proefpersoon zich vrijwillig hypnotiseren door de ervaren hypnotiseur Jos Claus. Hij brengt de betrokkenen in allerlei situaties. Niet zonder gevaar, luidt de kritiek. Koen Wauters persenteert..."

TeVeBlad - 24 maart 2010

Humo - Ik Weet wat je deed

"Hypnose als lachnummer in het variété: het is zo oud als de hypnose zelf. In de eerste aflevering van 'Ik weet wat je deed' trad een montere Limburger van Italiaanse afkomst aan die al in zijn deuropening, na één vingerknip van hypnotiseur Jos Claus, in een andere bewustzijnstoestand schoot en vervolgens van toeten noch blazen wist. De proefpersoon was zo te zien buitengewoon vatbaar: een geboren marionet van Hypnos. Toen hij weer bij zijn positieven was, moest hij in een volle televisiestudio raden wat hij op influistering van Jos Claus precies had uitgespookt in die vreemde uithoek van zijn bewustzijn. Andermans nachtmerrie als volksvermaak geserveerd: het werkt altijd... Argwaan is mijn tweede natuur, maar bij het zien van 'Ik weet wat je deed' had ik eigenlijk geen zin om mijn pret te bederven. Als voorstander van spelend leren vind ik het zonde dat ik en passant niet meer te weten ben gekomen over de werking van hypnose. Dat had de amusementswaarde van 'Ik weet wat je deed' niet in de weg gezeten..." (rv)

Humo

TV Gids

"Wat Jos precies deed, weet ik nog altijd niet"

Kandidaten die onder hypnose werden gebracht, moeten bij Koen Wauters raden wat ze hebben uitgespookt. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe show Ik weet wat je deed.

“Slaap en diep!” Meer hoefde de Nederlandse hypnotiseur Jos Claus niet te zeggen toen die aan de voordeur van Zonhovenaar Mirko Michetti (33) stond om hem binnen een seconde te doen slapen...Claus liet Mirko de meest gekke dingen doen. Hij moest in de huid kruipen van Tina Turner in een bomvolle concertzaal (Mirko besefte niet dat hij in een leeg parochiezaaltje stond) en deed hem geloven dat hij een dolfijn was die vlotjes rauwe vis at...

Tom Vets
Ik weet wat je deed, za, 20.40u, vtm

TROS - Ik Weet Wat Jij Deed - Publicaties

TROS hypnotiseur Jos Claus 'Geen Charlatan!'

Het TROS-programma 'Ik Weet Wat Jij Deed' heeft van Jos Claus de bekendste hypnotiseur van ons land gemakt. Veel mensen willen thans door Jos geholpen worden.

"...Iedereen mag van mij kritiek hebben, maar de negatieve reacties komen altijd van mensen die geen kennis van zaken hebben, die bang zijn voor hypnose en die er niet zelf bij zijn geweest. Ik nodig iedereen die kritiek heeft uit om eens te komen kijken of zelf onder hypnose te gaan, maar ze komen nooit!" Jos heeft een schoon geweten. "Ik werk alleen aan tv-programma's mee als ik kan bepalen wat er gebeurt. Als ik iets ethisch niet verantwoord vind, doe ik het niet." Jos raakt goed op dreef en vult aan dat hij al 25 jaar te gast is bij universiteiten en hogescholen en dat hij meewerkt aan onderzoeken in ziekenhuizen. "Zouden die mensen, die wetenschapers, mij allemaal een charlatan vinden?" Eer bestaan nog zoveel misverstanden over hypnose, weet Jos. "Het is geen magie, geen bovennatuurlijk verschijnsel. Je wordt ook geen ander mens onder hypnose. Ik gebruik bovendien geen trucages. Puur natuur ben ik. Een nuchter iemand. Ik ben geen charlatan!..."

Party - 8 februari 2010
Tekst: Roland Danckaert

Hypnotiseur Jos Claus weet wat hij doet

"...Het is een amusementsprogramma, maar we willen de kandidaat ook een spiegel voorhouden. We bieden de kandidaat via hypnose een breder blikveld en dat kan leiden tot nieuwe inzichten. Ik pas hievoor 'partiële amnesie' toe; om het simpel te zeggen parkeer ik een deel van het geheugen op een plekje waar de kandidaat een bepaalde periode niet over kan beschikken. Na de opnamen hevel ik van het onderbewuste weer over naar het bewuste deel. Het ziet er gemakkelijk uit, maar ik ben ervoor opgeleid en heb al ruim een kwart eeuw ervaring. Vaak wordt de indruk gewekt dat een hypnotiseur iets kan wat gewone stervelingen niet kunnen. Zeker als hypnose wordt gecombineerd met goocheltrucs, waardoor de toeschouwer het moeilijk kan scheiden. Ik pas daarom alleen zuivere hypnose toe. Het wissen van een gedeelte van het geheugen is bijvoorbeeld een afgeleide van de techniek die ik toepas bij iemand met een traumatische ervaring. Ik hoop met Ik Weet wat jij deed interesse voor mijn vak op te wekken..."

Avrobode - nr. 1 2010

Jos Claus Weet wat jij deed

"...Ik weet wat jij deed is een programma van de TROS waarin mensen gehypnotsieerd worden en verschillende opdrachten moeten voltooien. Jos Claus uit Heerlen is de 'huishypnotiseur' van dit programma..."

"...bij Ik weet wat jij deed van de TROs hoeven de kandidaten niets vernederends te doen. Hypnotiseur Jos Claus wil geen mensen belachelijk maken voor de kijkcijfers: "Is dit nou zo grappig?" Het doel is wel amuseren, maar niemand moet voor gek worden gezet. "Bovendien hebben sommige mensen helemaal geen hypnose nodig om zichzelf belachelijk te maken", glimlacht Claus. Eén van de redenen waarom hij graag huishypnotiseur van de show wilde worden, was om de kijkers te laten zien dat hypnose helemaal niets te maken heeft met magie of tovenarij. Het is gewoon iets dat iedereen kan leren op een opleiding voor hypnotherapie. Eerder maakte de hypnotiseur al zijn opwachting in andere tv-programma's, zoals de BZT-show, Try before you die en Six Pack..."

"...Claus hypnotiseert in zijn praktijk ook mensen om persoonlijke redenen. "Je kunt het zo gek niet bedenken wat mensen willen. Ze komen langs voor examenvrees als ze na vrijf rijexamens nog geen rijbewijs hebben, als ze willen afvallen, willen stoppen met roken... Er is bijna niets wat eventueel niet kan worden verholpen met hypnose." merkt de Heerlenaar op..."

Limburgs Dagblad - 2 januari 2010
door Nadya Coenen

Symposium "Playing with the mind"

Op woensdag 24 maart verzorgde Jos Claus een hypnoseshow tijdens het symposium "Playing with the mind", met als sprekers Dr. Rob van Lier: Illusory Vision, Dr. Fred Borgsteede: Parasieten: Meesterlijke manipulators, Lennart Verhagen (PhD): Transcranial magnetic stimulation, Prof. Dr. Gerard Martens: (Moleculaire) schizofrenie.

Radboud Universiteit Nijmegen

Galerie van Gelder "Fantastisch om met je te werken"

Was fantastisch om met je te werken aan mijn hypno-project in Amsterdam.

Sigurdur Gudmundsson
Galerie van Gelder - Amsterdam

Gastec Apeldoorn "Hoogtepunt"

...de tweede onderbreking was wat mij betreft tevens het hoogtepunt van de avond. De hypnoseshow van Jos Claus uit Heerlen. De spreekwoordelijke terughoudendheid van de "Apeldoorner" was er de oorzaak van dat het even duurde voordat zich voldoende "slachtoffers" hadden gemeld, maar zelfs dat lukte. Wat ben ik blij dat ik niet heb meegedaan ondanks de verzekering van de hypnotiseur dat ik daar spijt van zou krijgen. Zeg nu zelf: hoe vaak komt het voor dat je van het lachen de tranen over de wangen lopen als het gaat om wat collega's en hun aanhang...

Huisnieuws - Personeelsblad van Gastec - December 1992

Edon Groningen "Zeer onder de indruk"

...om kwart voor negen iedereen welkom heette en de hypnoseshow aankondigde. In het Communicatie Centrum werden sterke staaltjes vertoond. Één van de vrijwilligers at een citroen alsof het een sinaasappel was. Hij sprong op van zijn stoel en onder luide kregen verkondigde hij dat hij Tarzan was. Het meest frappante was dat een dame met voeten en schouders op een stoel lag, zo stijf als een plank. Vervolgens ging hypnotiseur Claus middenop haar zitten: ze boog geen milimeter door. Een staande ovatie was haar deel. Iedereen was zeer onder de indruk...

Dreamparty in Groningen

Obragas Helmond "Gegarandeerd, lachen..."

...hoewel we, bij de opmaak van dit artikel, nog enkele activiteiten tegoed hebben, durf ik gerust te stellen dat de demonstratie avond van hypnotiseur Jos Claus de topper in het verenigingsjaar 1999 was. Een avond waarop we veel konden leren over hypnose, en ook erg veel gelachen hebben. Dit kwam vooral omdat Jos Claus een zaal kan laten lachen zonder beledigend te zijn, of iemand belachelijk te maken. Met 50 aanwezigen was de zaal van ons energiehuis goed gevuld. Sommigen waren gespannen omdat ze twijfelden of ze nou wel of niet onder hypnose gebracht wilden worden. Later op de avond bleek de nieuwsgierigheid groter te zijn dan de onzekerheid.

Jos begon met uitleg wat hypnose is. Elk mens heeft een bewustzijn, dingen die je bewust doet (zoals praten, eten, etc.) en een onderbewustzijn. Soms doe je dingen niet bewust, zoals antwoorden op een vraag die je eigenlijk niet gehoord hebt. Hypnose is een kwestie van \"het onbewuste van een mens naar boven halen, en je daarop concentreren\". Tijdens de hypnose ben je in een soort van slaap. Je kunt heel licht of heel diep in slaap zijn. Dat kan per persoon verschillen. Met de mensen die in een bepaalde mate, tussen licht en diep, in slaap zijn, zijn het meest geschikt om een demonstratie te geven...

Cockpit - Personeelsblad van Obragas Holding N.V. - Nummer 5, December 1999

Drie Gasthuizen Arnhem "Een belevenis"

...nu maar afwachten wat er ging gebeuren. Na de inleiding van Miep kwam de eerste gast tevoorschijn, het was namelijk dhr. Claus, inderdaad een hypnotiseur. Wie het leuk vond om dit een keer mee te maken, of mee te doen, kreeg nu de kans. Toen er één schaap over de dam was volgden er meer. Alleen één ding wisten ze niet, de hele zaal lag in een deuk. De meesten die eraan mee hadden gedaan geloofden later niet, hoe gek ze hadden gedaan. Iedereen vond het een belevenis op zich. Nadat iedereen de keel had gesmeerd werd de Wereldgast aangekondigd, niemand geloofde zijn eigen oren. Het was niemand minder dan Marco Borsato! Iedereen ging uit zijn dak. De één zong nog harder mee dan de ander. Het was een fantastische avond...

Zorg aan Zet - Nieuws voor medewerkers van verzorgingstehuizen in de regio Arnhem / Oost Gelderland

IDEE-com VU Amsterdam "Indrukwekkend spektakel"

...in de Arena vindt een indrukwekkend spectakel plaats. De charismatische hypnotiseur Jos Claus verzekert voordat het spektakel begint dat hypnose eigenlijk iets zeer gewoons is. Iets dat door sporters gebruikt wordt om tot betere prestaties te komen of om rokers te laten stoppen met hun zoete gewoonte wanneer de partner met echtscheiding dreigt wegens de tabaksgeur in het huis. Doch blijkt hypnose ook geschikt om verborgen komische talenten uit het onderbewuste te halen ter vermaakv an een zaal vol mensen. En af en toe wordt het een beetje...tsja, magisch.
De show begint met een oproep aan het publiek om op het podium te komen en iets onalledaags mee te maken. Het podium is bjina te klein voor alle vrijwilligers...

Ideale Tijden - Het dagblad van de IDEE-Week - 26 augustus 1999

T.S.C. St. Olof Tilburg "Ongelooflijke ervaringen"

...je wordt zwaarder en zwaarder, je handen hangen naast je lichaam en lijken van beton. Je hebt steeds meer moeite om je ogen open te houden, ze worden alsmaar zwaarder
Dit is geen antidieet campagne maar één van de vele dingen die Jos Claus, hypnotiseur, tegen de dames van A Quoi Bon? gezegd heeft. Op 25 maart jl. had dit damesdispuut haar oudledendag ter ere van haar 607e lustrum, waar deze man te gast was. Hier was een optreden om nooit te vergeten, maar bijzijn is geloven.

Het toppunt van de hypnoseshow was echter een oudlid dat met nek en voeten tussen twee stoelen werd gelegd. Alsof dat nog niet genoeg was, verplaatste de man zijn 107kg zware lichaam om als een soort loopbrug te gebruiken. Dat zal ze zelf niet geloven! Maar alles wat er die middag gebeurde was meer dan waar. Citroenen werden opgepeuzeld als ware het sinaasappels, verschillende oudleden kunnen nu op feestjes opscheppen dat ze in een ferrari hebben gereden, terwijl verschillende \"slechts\" de hele middag geslapen hebben. Time flies when you are having fun: \"Ik heb hier denk ik zo\'n twee minuten gelegen\", sprak een ander na de show.

Jos Claus verzorgt voor veel verenigingen hypnoseshows. Voor hem was dit een eitje, maar voor damesdispuut A Quoi Bon? zal deze middag toegevoegd worden in het rijtje ongelooflijke ervaringen...

Viking - Officieel orgaan van het Tilburgse Studenten Corps Sint Olof - nummer 4 mei/juni 2000

Cambreur College Dongen "Weer groot succes"

...het Cambreur College organiseerde afgelopen donderdag voor alle leerlingen van de derde klas (alle richtingen) een grote hypnoseshow. Deze werd gehouden in de grote zaal van De Cammeleur en stond onder leiding van J. Claus. De heer Claus is hypnotiseur van beroep. Hij begeleidt ook artiesten, sportmensen en verzorgt trainingen voor het bedrijfsleven. Enkele aanwezigen reageerden aan het begin van de avond nogal sceptisch. Maar zelfs zij genoten van de schitterende show door de heer Claus. Volgens een van de aanwezigen was het een zeer geslaagde avond, die zorgde voor veel hilariteit onder de aanwezigen. Sommige bezoekers dachten dat zij een paar minuten op het toneel hadden gelegen, maar bleken daar meer dan een uur te zijn geweest. Een meisje was zo ver onder hypnose gebracht, dat de hypnotiseur, terwijl het meisje alleen met haar hoofd en voeten op een stoel steunde, op dit meisje ging staan. En dat met een gewicht van 102 kilo. Het meisje is heel uit de hypnose gekomen. Ook werd sommige mensen gevraagd citroenen te eten. De heer Claus vertelde, dat het sinaasappels waren. De citroenen smaakten dan ook heerlijk zoet. Totdat de eters te horen kregen, dat het citroenen waren: toen trokken zij toch wel een zuur gezicht. De jaarlijkse hypnoseshow was ook deze keer weer een groot succes. De leerlingen die de show bezoeken, worden niet onder dwang gezet. Zij komen uit vrije wil naar het podium...

't Wapen van Dongen

St. Antoniuscollege Gouda "Enerverende avond"

...Jos Claus, een Limburger zonder zachte-g, gekleed in een wijdvallende zwarte blouse kwam het toneel op en gaf uitleg over wat hypnose is en wat er vanavond ging gebeuren. Doordat de zaal zo rumoerig was kreeg ik medelijden met de man. Het zou zeker mislukken.
Nadat hij duidelijk had gemaakt dat alleen zij die écht wilden, en ook bereid waren exact te doen wat hij vroeg, naar voren konden komen, verbaasde het mij dat ruim 40 leerlingen het toneel op klommen. Vanaf dat moment stond de mond van Jos Claus niet stil. Telkens herhalend wat hij al gezegd had, liep hij tussen de menigte door. Regelmatig werd iemand verzocht het toneel stilletjes te verlaten. Ondertussen maakten de jongelui een reis door de lucht, een wandeling over een heet strand, een tocht in een race auto, een busritje over hobbelige keien. De dorst werd onhoudbaar en er werden heerlijke sinaasappels uitgedeeld, waar ieder van smulde. Later bleek dat het zure citroenen waren. Een volgend moment voelden zij zich een Griekse god, of Tarzan in het oerwoud. Ook geloofde een van hen niet dat iemand in de zaam hem kende als Jan, hij was immers Tarzan! Als klap op de vuurpijl lukte het de hypnotiseur een meisje als een plank met hoofd en voeten op twee stoelen te leggen en zelfs een moment op haar buik te gaan staan.
Nadat ieder uit trance was gehaald, vroeg hij aan enkele deelnemers hoe lang zij dachten dat de hele sessie geduurd had. Het antwoord was 10 tot 15 minuten, terwijl ze ruim een uur op het toneel hadden doorgebracht. Gesprekken met enkele deelnemers achteraf gaven mij de indruk dat ze echt in een andere wereld waren geweest. Hun vingers roken naar citroen, terwijl ze heerlijk van een sinaasappel hadden gesmuld. Het was maar goed dat Leo alles op video heeft opgenomen, anders geloofden ze zeker niet wat er gebeurd was. Al met al een enerverende avond, die nog lang gespreksstof zal zijn. Toch is mij nu wel duidelijk dat zo\'n hypnose een zeer vreemde gewaarwording is en dat deze nu, door de goede begeleiding van deze hypnotiseur, geen onplezierige gevolgen heeft, maar juist veel plezier heeft gegeven...

St-Antoniuscollege Gouda

Hervion College Den Bosch "Onovertroffen"

...aangaande de jaarlijks gehouden enquête onder de leerlingen. Ik kan u hierover echter mededelen dat uw hypnoseshow onovertroffen als beste programma onderdeel uit de bus kwam. De leerlingen beoordelen het met een 9,4. Ook de begeleiders staan er elk jaar weer van te kijken hoe u met uw souplesse, tactiek en gedrevenheid dit onderdeel telkens weer tot een hoogtepunt weet te brengen...

Hervion IVO College - Den Bosch