Biografie

Reeds meer dan dertig jaar werk ik met hypnose in alle denkbare vormen.

De basis is mijn werk als hypnotherapeut en mentaltrainer in mijn praktijk. Naast hypnose gebruik ik ook andere disciplines, o.a. NLP, RETH en Voice Dialogue.

Voor ik met presentaties van hypnoseshows begon, werkte ik reeds in mijn eigen praktijk met hypnotherapie en bovengenoemde therapieën. Zowel met individuele personen, als ook met groepen. Deze sessies vinden ook nu nog plaats.

Bij bedrijven en sportorganisaties geef ik zowel hypnoseshows, als ook workshops en trainingen. Deze opdrachtgevers arrangeren mij om aan specifieke doelstellingen te werken, zoals onder meer het controleren van spanningen, verhogen van de concentratie of het activeren van het zelfvertrouwen.

Onderwijsinstellingen - van middelbare scholen tot universiteiten - en studentenverenigingen hebben grote belangstelling voor mijn shows, maar nodigen mij ook uit voor gastcolleges en deelname aan forums. Eveneens werk ik regelmatig mee aan wetensschappelijke onderzoeken van universiteiten en hoge scholen.

In de loop der jaren hebben tal van radio- en televisieprogramma’s mij vele malen uitgenodigd voor interviews en presentaties. In Nederland voor o.a. de volgende tv-programma’s:  SBS6 (Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben), MTV (Money Makers), Vara (De Wereld Draait Door), SBS6 (Six Pack), Teleac (Mentor Magazine), L1-TV (Goeiemiddag Limburg), TV Limburg (Limburg Vandaag), Veronica (Veronica Film, Gek Genoeg), BNN (Try befor you die), NCRV (BZT Show). In België VTM, Gunk TV, en in Duitsland RTL2 (Big Brother).

Sinds 2009 ben ik de vaste huis-hypnotiseur van de hypnoseshow ‘Ik Weet Wat Jij Deed’. Het programma is in Nederland uitgezonden door de TROS, in België door VTM en in Duitsland door RTL2. In deze drie landen is de spelshow, met mij als hypnotiseur,  inmiddels bijna 40 keer op de buis geweest.

SBS6 - Interview met Jos Claus


© 2012 SBS Broadcasting